DE KUNST VAN HET SPELEN

Ga je mee op zoek naar jouw creativiteit?

Hoe je jouw eigen manier van kunstzinnig werken naar buiten kunt brengen? In zes bijeenkomsten werk je aan één thema met verschillende materialen en technieken. Verdieping in deze cursus is een belangrijk aspect. Je werkt met beeldelementen zoals kleur, toon, lijn, vorm en diepte.

Al deze elementen doen iets in jouw werk en hebben je wat te vertellen er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, het vergroten van inzicht in je creativiteit en voor kunstzinnig werken. Ook leer je meer over materialen en technieken.

Agenda 2022

Schrijf je in via het formulier onderaan de pagina.

=

Voorjaar 2022

Deze cursus is voorlopig uitgesteld tot het voorjaar.
Houd de website in de gaten voor nieuwe informatie.

 

6 lessen voor € 165,00
Inclusief materialen, koffie, thee en iets lekkers.

De volgende cursus ‘De Kunst van het Spelen start in het voorjaar 2022
Houdt de website in de gaten voor meer informatie.

Voorjaar 2022: “De Kunst van het Spelen” met
als thema “Zien en Gezien worden”

Hoe zie jij jezelf, wat wil jij van jezelf laten zien en wat mogen anderen van jou zien? In deze cursus draait het helemaal om jou en even niet om wat anderen (van jou) vinden.

Om je ware zelf te laten zien en jezelf kwetsbaar op te stellen, is moed en eerlijkheid nodig. Moed om niet langer de perfectionist te zijn of alles te doen om aardig gevonden te worden. Om niet alsmaar voor de ander te zorgen en jezelf weg te cijferen. Eerlijkheid die verdergaat dan: ‘Ja joh, met mij gaat het goed’, eerlijkheid die durft te laten zien wat er niet zo goed gaat.

Je ware gezicht laten zien is de moeite waard! Het geeft verbinding en verdieping in jezelf en in het contact met de ander. Het is een belangrijke opening naar persoonlijke groei. Deze ontwikkeling naar meer kwetsbaarheid kun je goed ondersteunen met kunstzinnig werken. Met een inspirerende portrettenreeks nodig ik je van harte uit je ware ik te ontdekken.

Een inspirerende reeks van zes portretten

Zes lessen, zes portretten. Die met elkaar samenhangen, maar tegelijkertijd ook echt van elkaar verschillen. Om je een eerste indruk te geven van mijn nieuwe cursus in de serie De Kunst van het Spelen, zet ik graag de titels van de zes lessen voor je op een rij:

  1. Hoe zie jij jezelf?
  2. Hoe laat jij jezelf zien?
  3. Hoe ziet de ander jou?
  4. Dit ben ik ook!
  5. Ik en de ander, dit zijn wij samen!
  6. Typisch ik, mijn ware gezicht.

Tijdens deze cursus gaat het er niet om gelijkende portretten te maken. We gaan op een ludieke manier aan de slag en besteden iedere les opnieuw veel aandacht aan het proces. Immers: zodra je al schilderend uit de controle gaat – en dus loslaat – toon je vanzelf je ware gezicht.

Zo combineren we speelsheid met persoonlijke groei. Ik nodig je van harte uit deze kunstzinnige uitdaging met jezelf aan te gaan. Wil je meedoen of wil je eerst meer informatie? Bel of mail me dan.

Graag tot ziens, Lisa

 

De cursus de kunst van het spelen doe je omdat je:

R

Een nieuwe uitdaging aan wilt gaan

R

Uitdrukking wilt geven aan je gevoel

R

Verdieping zoekt in je persoonlijke proces

R

Gewoon een leuke creatieve hobby zoekt

R

Graag iets moois wilt maken

Bekijk hier het werk van cursisten

¨Het is elke week weer een feest om naar Atelier Marni te gaan. Het is er gezellig en we worden met heerlijke koffie ontvangen door gastvrouw Lisa, die ook de leiding heeft. Ze heeft altijd een verhaal of een spel om ons in de sfeer te brengen voordat de opdracht volgt. Dan gaan we aan de slag met allerlei materialen; verf, inkt, pastelkrijt. Het resultaat is meestal verrassend, en intuïtief tot stand gekomen. Je verwacht er niet te veel van en opeens is het er. Ik ben er vaak door ontroerd want het zegt iets over mijn bestaan, mijn zijn op dat moment. Ik wil het niet meer missen.¨

Maja

¨Ik geniet enorm van het intuïtieve tekenen en schilderen bij Lisa. Het is speels en verrassend omdat je tevoren nooit weet waar het heen gaat. En er is altijd zo veel verschillend en fijn materiaal! We gaan altijd met iets moois naar huis, én ik leer altijd weer iets over mezelf…¨

Liesbeth

¨Al een paar jaar wilde ik weer graag schilderen en tekenen.
Dat lukte niet goed. Door de cursus: ‘De Kunst van het Spelen’, met als thema Polariteiten, bij Atelier Marni, ben ik weer in beweging gekomen en daar ben ik blij mee.
Ik geniet weer van de kleuren die kunnen ontstaan tijdens het werken en het opgaan in het werken zelf. Ook in het dagelijkse leven lijken de kleuren weer meer te leven.
De verschillende opdrachten, met voor mij nieuwe materialen, met altijd ruimte, juist ruimte voor eigen intuïtie en ideeën en advies waar nodig, in een prettige sfeer, gaven mij de juiste aanzet hiervoor.”

Ans

CONTACT

4 + 14 =

E-MAIL

lisabloemen@gmail.com

TELEFOON

+ 31 (0) 6 144 31 663

INSTAGRAM

atelier_marni

FACEBOOK

atelier-marni