DSC_0470 (2)Lisa wil mensen hun creatieve krachten laten ontplooien. Zij adviseert cursisten hun denkhoofd thuis te laten en zich te laten leiden door hun intuïtie. Om hun gedachten los te laten en te vertrouwen op hun gevoel: “Gewoon de vormen en kleuren te kiezen die je aanspreken. En je verwonderen over wat er dan ontstaat.”

Werkwijze Atelier Marni

Tijdens de cursussen wordt veel in stilte gewerkt. Zodat je helemaal in het moment kunt zijn en tot rust kunt komen. Zo kun je experimenteren met de materialen en het thema van de les. Uiteraard is er aan het begin en het einde van iedere les ruimte om ervaringen met elkaar te delen en om te onderzoeken wat jouw tekening of schilderij je te zeggen heeft.

Deze werkwijze zorgt er voor dat je even lekker kunt ontspannen en je dagelijkse beslommeringen even helemaal los kunt laten. Dat je écht de tijd neemt voor jezelf, met volledige aandacht voor wat er in je leeft. Zodat je je helemaal marni (gelukkig!) kunt voelen.

Psychosociale achtergrond

Lisa heeft een achtergrond in de sociale sector (Sociale Academie Inrichtingswerk). Zij werkte vele jaren als groepsleidster en persoonlijk begeleider, maar werkte bijvoorbeeld ook als psychologisch assistent en gaf assertiviteitstrainingen. Later volgde Lisa de Post HBO opleiding Loopbaan- en levenscoach bij Balans Coach Opleidingen in Driebergen. En was zij jarenlang zelfstandig ondernemer – als oudercoach en als lifestyle coach.

Passie voor tekenen, schilderen en schrijven

Sinds 2004 heeft Lisa zich via verschillende cursussen en opleidingen ontwikkeld op het gebied van tekenen en schilderen. Zij startte met cursussen intuïtief tekenen en schilderen. Daarna volgde Helend tekenen. Zo ontstond langzaam maar zeker haar passie voor tekenen en schilderen.

In 2007 rondde Lisa een tweejarige opleiding Spiritueel & Kunstzinnig Tekenen af. Deze werd gevolgd door een driejarige kunstopleiding bij Vrije Academie ’t Pad. Inmiddels is Lisa gecertificeerd creatief docent en coach. In 2012 start zij met Atelier LB in Utrecht.

Daarnaast heeft Lisa zich vanaf 2013 bekwaamd in Creatief Schrijven en Creatief Dagboekschrijven; zij volgde hiervoor verschillende workshops en cursussen.

Nieuwe start in De Bilt: Atelier Marni

In 2017 verhuist Lisa van Utrecht naar De Bilt en maakt een nieuwe start. Zij stopt met haar praktijk voor oudercoaching ‘Opvoeding In Balans’ en opent vanuit haar passie voor creativiteit Atelier Marni.

In het nieuwe atelier gaat zij zich volledig toeleggen op de creativiteit van tekenen, schilderen en schrijven. In groepsverband en individueel. Voor beginners en gevorderden.

Bed and Breakfast Studio De Bilt

Naast Atelier Marni is Lisa mede-eigenaar en gastvrouw van Bed and Breakfast Studio De Bilt. Zie voor meer informatie: www.studiodebilt.nl

Atelier Marni en Studio De Bilt zijn beide gevestigd in de meer dan 100 jaar oude dorpskern van De Bilt (Nieuwstraat 85).